Witam!
Gratuluję wspaniałej roboty, to przede wszystkim.
Przez dłuższy czas przyglądałem się śmiałym poczynaniom twórców 'Wieży Snów' i muszę przyznać iż jestem pod wrażeniem. Na początku powątpiewałem (zresztą, pewnie nie jako jedyny) w powagę projektu i spodziewałem się raczej kolejnego fiasko po dwóch, trzech numerach - następnego pseudomagazynu, któremu pisana jest niechybna śmierć z winy jego kreatorów, którzy stawiają na częstotliwość, a nie na treść i jej sens.
Kolejna porcja braw :-).
'Wieża' wie czego chce. Artykuły są na temat i niosą sobą coś więcej, nie brak w nich pasji, a (co jest równie ważne) i przemyślanej selekcji.
'Wieżę' naprawdę warto czytać!
Mimo iż czarować można dużo większą ilością słów i lepszą ich kompozycją, to myślę że świat się nie zawali jeśli przejdę do rzeczy, bo choć pochwał by nie zabrakło, to przyjdzie na nie bardziej odpowiedni czas. 'Wieża' dojrzała do rozwoju większego niż zwiększenie ilości stron, powiększenie administracyjnego 'teamu', czy poszerzenie zakresu tematów. Czas przyszedł na 'reformy' (:-), wiem - to słowo nie za dobrze się teraz kojarzy) na szerszą skalę - oczywiście jedynie tzw. 'moim skromnym zdaniem'. Uważam iż 'Wieża Snów' powinna zadbać o swoją multijęzyczność - to jest priorytet dla jakiegokolwiek magazynu, który aspiruje do bycia zauważonym, a obowiązek dla mających ambicje do przypisania im miana poważanych. Nieznane mi są ambicje twórców (was :-), ale znam potencjał ich tworów i jeżeli samo przetłumaczenie (oraz - zapewne - niewielkie przy tym przekształcenie formy oraz treści, by odpowiednia była dla odbiorcy obcojęzycznego) na język angielski nie przyniesie 'Wieży' kolejnych możliwości, to zamieszczone jeszcze dodatkowo tłumaczenie na język francuski powinno załatwić sprawę.
Oczywiście rozumiem trudności w znalezieniu 'squadu' redakcji dla wszelakich tłumaczeń i magazynów międzynarodowych, czy multijęzycznych, jednakże niedorzeczną, a na pewno nieodpowiednią, byłoby rzeczą zamieszczanie postu z propozycjami rozszerzenia działalności jakiejkolwiek organizacji bez zawartych w nim konkretów. Jako iż nie należę do osób upajających się swą własną nieumiejętnością nie zapomniałem o tym aspekcie - nie pisałbym, przecież, nie mając niczego do zaoferowania.
A mam :-).
Jestem w stanie (nawiasem - zrobiłbym to z wielką chęcią) zebrać początkowy 'team' i (oczywiście) samemu udzielać się przy tworzeniu magazynu - przede wszystkim w języku obcym. Preferowany, co jest - myślę - jasne, język angielski, choć i francuski jest do zorganizowania i to bez większych problemów. Ale wszystko po kolei.
Jako, że nie jestem wyjątkowy, ani w niczym nie różnię się od innych piszących podania do 'Wieży' proszę o potraktowanie tego postu jako podanie o członkostwo.
Pozdrawiam,
Eldaron Isiriel Numilien
(lp.pw|noradle#lp.pw|noradle)
(GG: 5526629/niewidoczny)