Projekty żywe, odłożone i dogorywające
Jak zwykle traktuję blog jako miejsce do zapisywania swoich notatek, a nie przeznaczone do tego, żeby ktoś to czytał. Wypiszę w punktach, żeby tyle nie stukać po klawiszach i nie sprawiać w pracy wrażenia pracoholika ;).
- Wieża Snów - numer 13 jest w planach, zapewne 1 czerwca zacznę ludzi poganiać, w wakacje chciałbym numer skończyć i wydać gdzieś w sierpniu. Czekam na Wasze teksty i ilustracje!
- Nieboracy Dwa - tutaj zaczęło się z mojej strony wiele dziać, wziąłem się za mechanikę i myślę, że mam już wizję, którą trzeba poddać betatestom (więcej na autorskie.fora.pl w Warsztacie). Dodatkowo przymierzam się do tekstu o Nieborakach na konkurs Bissel.pl (jest o tym w wieściach) i rozważam wystartowanie z nimi w następnej edycji Megakonkursu, o ile zasady zostaną złagodzone (ciężko mi sobie wyobrazić Nieboraków na d20 lub niemal-d20).
- Cartographus - tak, nie zapomniałem, program do map mający być następcą Kartografa co jakiś czas o sobie przypomina, ale czasu mam za mało, by poświęcić go na rozpoczęcie choćby, także nie spodziewajcie się go szybko. Jak powstanie, będzie pewnie programem napisanym w C++ dla Linuksa, chociaż Mono i Java także kuszą (ale zapewne okażą się o wiele za wolne do takiego celu - jeszcze sprawdzę Paint.NET dla linuksa niedługo i ocenię szybkość Mono!).
- Inne gry RPG - aktualne nic nie planuję, wszystko co planowałem zostało odłożone (włącznie z Patałachami i Wojną Królów).
- Muzyka do Star Trek: Horizon - można powiedzieć że działam powoli, ale aktywnie, więc prawie na pewno coś mojego usłyszycie, gdy ukaże się pierwszy odcinek. Nazbierało się już tego dość sporo z mojej strony, sporo się nauczyłem, na szczęście to zajęcie nie pochłania tak dużo czasu, ani nie wymaga tego co pisanie - czystości umysłu (kalka językowa z mojej strony, chodzi mi o "clear mind" :) ).
- Pisanie - trzymam to zazwyczaj w tajemnicy, ale staram się cały czas pisać opowiadania, a nawet pewną - przyznaję nieśmiało - powieść (kto grał na forum Tawerny ze mną albo w PBEM trochę liznął tematyki, którą chcę poruszyć, związek ma także z nazwą magorya i tekstami z Wieży z serii o magorya - nazwę pewnie zauważyliście tu i ówdzie) - niezbyt mi to idzie, gdy wracam wieczorem do domu nie potrafię myśleć i składać zdań i to co napiszę pożera dzień później moja własna korekta ;), takie uroki życia niestudenckiego. Może pewnego kopa da mi wydanie przez Portal zbiorku z Neuroshimy Czerwone Oko z moim (tytułowym) opowiadaniem (starym, pewnie teraz by mi się nie podobało i znalazłbym wiele błędów, hehe), ale nie wiem kiedy to się stanie - od wielu lat przesuwa się w zapowiedziach:).
I tyle, więcej nie zamierzam robić (nawet poprawić powyższego - nieskładnego - tekstu). Znaczy poza tym będę się lenić ;).
My free music on Jamendo, soundtracks-like, my photography blog
Only in Polish: http://wieza.org (RPG, fantastyka)